dr.montazeri2

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کُلِستِرول
#1
[تصویر:  Cholesterol_ldl39.jpg]

کُلِستِرول ( Cholesterol)، يکی از مولکول‌های زيستی و از دسته چربی‌ها (لیپیدها) است. اين مولکول ساختار چندحلقه‌ای (آروماتیک) دارد. نقش عمده آن استحکام و انعطاف‌بخشی به غشا سلولها است.

کلسترول نوعی چربی و از مواد مهم غشا است. کلسترول در خون هم وجود دارد. کلسترول خون از دو منبع اصلی تامین می‌شود: رژیم غذایی و تولید در کبد.

کلسترول رژیم غذایی به طور عمده از گوشت، جگر، مغز، ماهی و غذاهای لبنی به بدن می‌رسد. غذاهایی گیاهی کلسترول ندارند.

پس از صرف غذا کلسترول از طریق روده جذب و سپس درون پوششی پروتئینی بسته‌بندی می‌شود. این ترکیب کلسترول پروتئین شیلو میکرون نام دارد. کبد هم می‌تواند کلسترول را از خون بردارد و هم آن را تولید و به درون خون بریزد.
پس از صرف غذا کبد شیلو میکرون را از خون برداشته و در مدت زمان میان وعده‌های غذایی کلسترول را تولید و درون گردش خون میریزد.

تفاوت ال‌دی‌ال و اچ‌دی‌ال
مقدار زیاد کلسترول ال‌دی‌ال با بیماری‌های کرونری قلب در ارتباط است و به آن «کلسترول بد» گویند. لیپوپروتئین ال‌دی‌ال کلسترول را روی دیواره رگ‌ها نشانده و موجب شکل‌گیری ماده سخت و زخیمی که همان پلاک کلسترول است می‌شود. با گذشت زمان پلاک کلسترول موجب زخیم‌شدن دیواره رگ و نازک‌شدن مجرای عبور خون می‌شود. این فرآیند تصلب شرائین (آترواسکلروسیس) نامیده می‌شود.

چون لیپوپروتئین اچ‌دی‌ال با برداشتن دیواره کلسترول از شریان و بردن آن به کبد از تشکیل پلاک جلوگیری می‌کند، «کلسترول خوب» نامیده می‌شود. بنابراین مقدار ال‌دی‌ال بالا و اچ‌دی‌ال پایین، از فاکتورهای خطر ایجاد تصلب شریان است در حالی که نسبت پایین ال‌دی‌ال به اچ‌دی‌ال برای بدن بسیار سودمند است.

هنگامی که ال‌دی‌ال بالا می‌رود کبد نه تنها کلسترول را تولید و به داخل خون میریزد؛ بلکه می‌تواند آن را از گردش خون بردارد. حذف سریع کلسترول ال‌دی‌ال از خون و کاهش آن، با تعداد گیرنده‌های فعال روی سطح سلول‌های کبدی مرتبط است.

دو عامل ارث و رژیم غذایی تأثیر چشم‌گیری بر ال‌دی‌ال و اچ‌دی‌ال و کلسترول فرد دارند. برای نمونه هاپیرکلسترولمیای فمیلی اف‌اچ یک اختلال ارثی است که در ان شخص بیمار دچار کمبود و نداشتن گیرنده‌های ال‌دی‌ال روی سطح سلول‌های کبدی می‌شود. در نتیجه افراد مبتلا تمایل بیشتری به پیشرفت تصلب شرائین و حملات قلبی در سنین بالاتر دارند.

رژیم‌های غذایی که دارای مقدار بالای چربی‌های اشباع و کلسترول هستند موجب افزایش مقدار ال‌دی‌ال خون می‌شوند. چربی‌ها براساس ساختمان شیمیایی‌شان به دو گروه اشباع و غیراشباع طبقه‌بندی می‌شوند. چربی‌های اشباع از گوشت و محصولات لبنی تامین می‌شوند و می‌توانند مقدار کلسترول خون را بالا ببرند. همچنین برخی از روغن‌های گیاهی که از نارگیل، نخل و کاکائو تهیه می‌شوند هم چربی اشباع بالایی دارند.


فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
   
پاسخ
 سپاس شده توسط support ، دکتر غلامعلی نوری
#2
سلام وسپاس از متن ارزشمندتون
پدر من تری گلیسرید بالا داره که باعث گرفتگی رگهای قلبش شد و با استنت و مصرف دارو مشکلش حل شد و دکتر قرص چربی ایشون رو قطع کردن اما بعد 3 ماه مجدد آزمایش دادن باز تری گلیسریدش به 350 رسیده برا بالا نرفتن مجدد چربی باید چکار کرد؟
و اینکه ممکنه باز هم منجر به گرفتگی عروق بشه
پاسخ
 سپاس شده توسط دکتر غلامعلی نوری
#3
(1392/6/28، 08:32 عصر)هانیتا نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سلام وسپاس از متن ارزشمندتون
پدر من تری گلیسرید بالا داره که باعث گرفتگی رگهای قلبش شد و با استنت و مصرف دارو مشکلش حل شد و دکتر قرص چربی ایشون رو قطع کردن اما بعد 3 ماه مجدد آزمایش دادن باز تری گلیسریدش به 350 رسیده برا بالا نرفتن مجدد چربی باید چکار کرد؟
و اینکه ممکنه باز هم منجر به گرفتگی عروق بشه

درود

به گمان بسیار  پدر شما در کنار بالا بودن تری گلیسرید  ناخوشی های دیگری هم  دارند که فراموش نموده اید بنویسید

بالا بودن  تری گلیسرید خود  به تنهایی  نمی تواند مایه ی گرفتگی  رگهای  دل شود مگر اینکه بهراه آن  زمینه ساز های دیگری هم مانند:

زمینه ی خانوادگی

 فشار خون بالا -

بیماری قند - 

چاقی -

 کلسترول بالا

و دم دود ( سیگار )

  کم پویایی ( کم تحرکی)  و چون اینها  باشد

  سد درسد آسوده باشید که بهمراه  تری گلیسرید بالا هَد کَم ( حداقل)  یکی از ناخوشی های بالا  وجود دارد

 بیشتر بکوشید  آنها را  افسار( مهار )  کنید  تا  اینکه تنها روی سوی درمان  فزونی تری گلیسرید کنید
پاسخ
 سپاس شده توسط هانیتا


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان