dr.montazeri2

امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در سوپ کودکتان از هویج و اسفناج استفاده نکنید
#1
[تصویر:  16__seed_Carrot.jpg]
[تصویر:  esfenaj1.jpg]


اين متخصص تغذيه با اشاره به مواد غذايي که موجب تجمع نيترات در بدن مي‌شوند، گفت: سبزيجاتي مانند هويج و اسفناج که خود حاوي نيترات هستند از اين جمله‌اند از اين رو بهتر است در سوپ کودکان استفاده نشوند.
يک متخصص تغذيه با تاكيد بر اين كه استفاده از مواد غذايي حاوي نيترات مانند هويج و اسفناج در سوپ کودکان توصيه نمي‌شود، گفت: اين مواد طي باقي ماندن در سوپ به يک آنزيم خطرناک تبديل و موجب بروز مسموميت در کودکان مي‌شوند.

دکتر سيدعلي کشاورز عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با ایسنا، اظهار داشت: اثرات زيان بار نيترات به دو دسته مستقيم و غيرمستقيم قابل تقسيم است که اثر مستقيم آن در ترکيب با پروتئين و اسيدهاي آمينه باعث ايجاد نيتروزآمين شده که خود عامل ابتلا به سرطان است و اثر غيرمستقيم آن تبديل به نيتريت و بروز مسموميت مي‌شود.

وي افزود: وجود نيترات زياد در آب و غذا باعث افزايش نيتريت بزاق انسان و تخريب ويتامين A وC در بدن مي‌شود.

اين متخصص تغذيه با اشاره به مواد غذايي که موجب تجمع نيترات در بدن مي‌شوند، گفت: سبزيجاتي مانند هويج و اسفناج که خود حاوي نيترات هستند از اين جمله‌اند از اين رو بهتر است در سوپ کودکان استفاده نشوند.

دکتر کشاورز تصريح کرد: نيترات موجود در اين سبزيجات طي ماندن در سوپ کودکان به نيتريت تبديل شده و اين نيتريت با هموگلوبين خون نوزاد ترکيب و باعث توليد نوعي آنزيم خطرناک در بدن کودکان و ابتلاي آنها به مسموميت مي‌شود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار كرد: استفاده از آب فاضلاب در آبياري کشتزارها، استفاده از کودهاي شيميايي که به طور معمول در کشور ما مصرف آن رايج است و همچنين رشد گياه در خاک‌هايي که فاقد عنصر موليبدن باشد از علل تجمع نيترات در گياهان است.

دکتر کشاورز در پايان خاطرنشان کرد: نشست فاضلاب‌هاي شهري و انساني به سفره‌هاي آب زيرزميني و استفاده از آب‌هاي آلوده به منظور استفاده‌ انساني نيز مي‌تواند موجب افزايش ورود نيتراب به آب شرب مردم شود.
منبع : تابناک
پاسخ
 سپاس شده توسط support ، اوا ، pedram ، گلبو ، alireza_v4


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان